Búvártanfolyamok

Naptár legenda:                       szabad hely:             tanfolyam:            a mai nap:

A tanfolyamokkal kapcsolatos további információkért lépjetek velünk kapcsolatba, vagy látogassatok el a gue.com-ra és tekintsétek meg a tervezett tanfolyamokat.

GUE Doubles Primer

 

 

 

 

 

 

A GUE Doubles Primer tanfolyam megtanítja a tanulóknak a duplapalack-konfigurációnak biztonságos és kényelmes használatát, miközben a diákok elsajátítják a helyes felszerelést és technikákat. Az elméleti és vízi oktatást kombinálva ez a képzés a szükséges alapkészségekre koncentrál. A GUE Doubles tanfolyam a duplapalack-használat hatékonyságát hivatott növelni, hatékony lebegés-kontrollt, testtartást, uszonyozási technikát, csapatmunkát és más GUE elveket alkalmazva. 

GUE Drysuit Primer

A GUE Drysuit Primer tanfolyam felkészíti a tanulókat a helyes szárazruha használatra jó felszerelést és technikákat alkalmazva. A Drysuit Primer képzés általában egy 1 napos tanfolyam ami minimum 8 órányi foglalkozást foglal magában, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Triox Primer

A GUE Triox Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak a triox 30/30-as gáz használatát ami egy GUE standard gáz kedvtelési és már meglévő képesítés esetén barlangi merülésekhez. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, helyes emelkedési eljárások, és héliumhasználat, a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére. A Triox Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 4 merülést tartalmaz (2 merülés triox 30/30-as gázzal történik) és 12 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Rescue Primer

A GUE Rescue Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak azokat a készségeket amelyek alapvető búvármentési technikákat igényelnek bizonyos vészhelyzetekben. A tanfolyam komponensei: egy problémás búvár kezelése a felszínen és víz alatt, eszméletlen búvár felszínre hozatala, eltűnt búvár eljárások, felszíni probélmamegoldás, illetve elsősegélynyújtás dekompressziós megbetegedés esetén. A Rescue Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 4 merülést tartalmaz és 16 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Navigation Primer

A GUE Navigation Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak a hatékony víz alatti navigálás készségeit. A tanfolyam komponensei: tájoló használata és navigálás (egyszerű és komplex), természetes tájékozódás, és kis orsó használata vezérkötélként víz alatt. A Navigation Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 3 merülést tartalmaz (egy merülés korlátozott látási környezetben) és 12 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Gas Blender

A GUE Gas Blender tanfolyam célja, hogy a tanulók megismerkedhessenek azokkal készségekkel amik a biztonságos gázkeveréshez és -töltéshez szükségesek. A képzés elméleti elemket valamint gyakorlati készségek kifejlesztését is tartalmazza. A tanfolyam egy napos. Nyolc órányi foglalkozást foglal magában elmélettel és gyakorlati feladatokkal. 

Névtelen.jpg
Névtelen.jpg
89341917_876037796178563_556878496598379

GUE Diver Propulsion Vehicle Level 1

A GUE Diver Propulsion Vehicle (DPV) Level 1 tanfolyam olyan céllal lett létrehozva, hogy a diákoknak bemutassa azt a tudást ami szükésges egy víz alatti robogó nyílt vízben való biztonságos használatához. A képzés további komponensei: a DPV-s merülések alapelvei, merüléstervezés, csapatmunka DPV használat közben, figyelem a környezet megóvására, stressz management, navigáció, szabványos és vészhelyzeti eljárások, a DPV felépítése és karban tartása, valamint a DPV-s merülések potenciális veszélyeinek ismerete. A DPV 1-es tanfolyam 3 napot vesz igénybe és legalább 5 merülést tartalmaz, 24 órás oktatás tantermi, szárazgyakorlati és vízi munka kíséretében.

GUE Fundamentals

A GUE Fundamentals tanfolyam célja a más oktatási rendszerekből érkező búvároknak a GUE stílusú merülés alapjainak bemutatása illetve a későbbi képzéshez szükséges közös platform megteremtése. A képzés tartalmazza GUE stílusú alapfelszerelés helyes összeállítását, a helyes lebegés technika, uszonyozás elsajátítását, gázosztási illetve szelep gyakorlatokat, bójalövés technikáját, eszméletlen búvár felszínre hozatalát. A tanfolyamon rekreációs illetve technikai minősítés szerezhető. A Fundamentals tanfolyam általában egy 4 napos program, minimum 6 merülést és 30 órányi foglalkozást tartalmaz, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával. 

Névtelen.jpg

GUE Recreational Diver Level 1

A GUE Recreational Diver Level 1 tanfolyam célja a könnyűbúvárkodás alapjainak megteremtése. A képzés segít a teljesen kezdők stabil alapjainak létrehozásában, a komfortérzés, magabiztosság és biztos tudás megszerzésében, valamint a későbbi továbbfejlődés ösztönzésében is. Minősítés után a búvárok maximálisan 21 méterig merülhetnek, Nitrox32-es légzőgázt használva. A Recreational Diver Level 1 tanfolyam általában egy 6 napos program, ami minimum 10 védett vízi egységet, 6 merülést és 40 órányi foglalkozást tartalmaz, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával. A Rec 1-es tanfolyam szétbontható egy egynapos Discover Diving élményprogramra, vagy a háromnapos Recreational Supervised Diver-re a tanulók teljesítményétől és igényeitől függően.

GUE Recreational Diver Level 2

A GUE Recreational Diver Level 2 tanfolyam egy "dekompressziómentes" képzés ami felkészíti a tanulókat mélyebb kedvtelési merülések végrehajtására 30 m-ig, miközben standardizált felszerélst, hatékony eljárásokat és helyes légzőgázokat használnak. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, Nitrox és Triox biztonságos használata hosszabb fenékidők érdekében, helyes emelkedési eljárások, búvármentési technikák (szárazföldön, a víz felszínén és víz alatt), baleset management, és héliumhasználat, a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére. A Rec 2-es képzés általában egy ötnapos tanfolyam. Legalább 10 merülést tartalmaz és 50 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Recreational Diver Level 3

A GUE Recreational Diver Level 3 tanfolyam egy korlátozott dekompressziós képzés ami felkészíti a tanulókat mélyebb kedvtelési merülések végrehajtására 39 m-ig, miközben standardizált felszerelést, hatékony eljárásokat és helyes légzőgázokat használnak. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, búvárkodáshoz releváns fizika és élettan ismerete, helyes emelkedési eljárások, Nitrox használata mint dekógáz, duplapalack konfiguráció és normoxikus hélium használata (30/30 és 21/35) a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére, és egy dekópalack kezelése "stage" dekompressziós eljárásokhoz. A Rec 3-as képzés általában egy ötnapos tanfolyam. Legalább 8 merülést tartalmaz és 40 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Cave Diver Level 1

A GUE Cave Diver Level 1 tanfolyam célja, hogy felkészítse a búvárokat a barlangi merülés nehézségeire és hogy megbecsülést váltson ki a barlangi környezet fokozott veszélyeiről. A tanfolyam egyéb komponensei: a búvárok bevezetése a barlangi merülés elveibe, jártasságaiba és az a tudás elsajátítása ami szükséges biztonságos de ugyanakkor mérsékelt távú víz alatti barlangok behatolásához; fokozza az új környezetbe szükséges figyelmet; fejleszti a merüléstervezést, a csapatmunkát; elősegíti a barlang-környezet megértését; javítja a stresszkezelést, navigációt, megőrzést, szabványos és vészhelyzeti eljárásokat, barlangi búvár készségeket; és ösztönzi a barlangi búvárkodás veszélyeinek felmérését. A képzés általában egy hatnapos tanfolyam. Legalább 12 merülést tartalmaz (10 barlangi merülést ami 3 különböző rendszerben található) és 40 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

Névtelen.jpg
Névtelen.jpg