Búvártanfolyamok

Naptár legenda:                       szabad hely:             tanfolyam:            a mai nap:

A tanfolyamokkal kapcsolatos további információkért lépjetek velünk kapcsolatba, vagy látogassatok el a gue.com-ra és tekintsétek meg a tervezett tanfolyamokat.

GUE Doubles Primer

 

 

 

 

 

 

A GUE Doubles Primer tanfolyam megtanítja a tanulóknak a duplapalack-konfigurációnak biztonságos és kényelmes használatát, miközben a diákok elsajátítják a helyes felszerelést és technikákat. Az elméleti és vízi oktatást kombinálva ez a képzés a szükséges alapkészségekre koncentrál. A GUE Doubles tanfolyam a duplapalack-használat hatékonyságát hivatott növelni, hatékony lebegés-kontrollt, testtartást, uszonyozási technikát, csapatmunkát és más GUE elveket alkalmazva. 

GUE Drysuit Primer

A GUE Drysuit Primer tanfolyam felkészíti a tanulókat a helyes szárazruha használatra jó felszerelést és technikákat alkalmazva. A Drysuit Primer képzés általában egy 1 napos tanfolyam ami minimum 8 órányi foglalkozást foglal magában, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Triox Primer

A GUE Triox Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak a triox 30/30-as gáz használatát ami egy GUE standard gáz kedvtelési és már meglévő képesítés esetén barlangi merülésekhez. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, helyes emelkedési eljárások, és héliumhasználat, a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére. A Triox Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 4 merülést tartalmaz (2 merülés triox 30/30-as gázzal történik) és 12 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Rescue Primer

A GUE Rescue Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak azokat a készségeket amelyek alapvető búvármentési technikákat igényelnek bizonyos vészhelyzetekben. A tanfolyam komponensei: egy problémás búvár kezelése a felszínen és víz alatt, eszméletlen búvár felszínre hozatala, eltűnt búvár eljárások, felszíni probélmamegoldás, illetve elsősegélynyújtás dekompressziós megbetegedés esetén. A Rescue Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 4 merülést tartalmaz és 16 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Navigation Primer

A GUE Navigation Primer tanfolyam célja, hogy megtanítsa a búvároknak a hatékony víz alatti navigálás készségeit. A tanfolyam komponensei: tájoló használata és navigálás (egyszerű és komplex), természetes tájékozódás, és kis orsó használata vezérkötélként víz alatt. A Navigation Primer általában egy  kétnapos tanfolyam. Legalább 3 merülést tartalmaz (egy merülés korlátozott látási környezetben) és 12 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Gas Blender

A GUE Gas Blender tanfolyam célja, hogy a tanulók megismerkedhessenek azokkal készségekkel amik a biztonságos gázkeveréshez és -töltéshez szükségesek. A képzés elméleti elemket valamint gyakorlati készségek kifejlesztését is tartalmazza. A tanfolyam egy napos. Nyolc órányi foglalkozást foglal magában elmélettel és gyakorlati feladatokkal. 

Névtelen.jpg
Névtelen.jpg

GUE Diver Propulsion Vehicle Level 1

A GUE Diver Propulsion Vehicle (DPV) Level 1 tanfolyam olyan céllal lett létrehozva, hogy a diákoknak bemutassa azt a tudást ami szükésges egy víz alatti robogó nyílt vízben való biztonságos használatához. A képzés további komponensei: a DPV-s merülések alapelvei, merüléstervezés, csapatmunka DPV használat közben, figyelem a környezet megóvására, stressz management, navigáció, szabványos és vészhelyzeti eljárások, a DPV felépítése és karban tartása, valamint a DPV-s merülések potenciális veszélyeinek ismerete. A DPV 1-es tanfolyam 3 napot vesz igénybe és legalább 5 merülést tartalmaz, 24 órás oktatás tantermi, szárazgyakorlati és vízi munka kíséretében.

GUE Fundamentals

A GUE Fundamentals tanfolyam célja a más oktatási rendszerekből érkező búvároknak a GUE stílusú merülés alapjainak bemutatása illetve a későbbi képzéshez szükséges közös platform megteremtése. A képzés tartalmazza GUE stílusú alapfelszerelés helyes összeállítását, a helyes lebegés technika, uszonyozás elsajátítását, gázosztási illetve szelep gyakorlatokat, bójalövés technikáját, eszméletlen búvár felszínre hozatalát. A tanfolyamon rekreációs illetve technikai minősítés szerezhető. A Fundamentals tanfolyam általában egy 4 napos program, minimum 6 merülést és 30 órányi foglalkozást tartalmaz, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával. 

Névtelen.jpg

GUE Recreational Diver Level 1

A GUE Recreational Diver Level 1 tanfolyam célja a könnyűbúvárkodás alapjainak megteremtése. A képzés segít a teljesen kezdők stabil alapjainak létrehozásában, a komfortérzés, magabiztosság és biztos tudás megszerzésében, valamint a későbbi továbbfejlődés ösztönzésében is. Minősítés után a búvárok maximálisan 21 méterig merülhetnek, Nitrox32-es légzőgázt használva. A Recreational Diver Level 1 tanfolyam általában egy 6 napos program, ami minimum 10 védett vízi egységet, 6 merülést és 40 órányi foglalkozást tartalmaz, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával. A Rec 1-es tanfolyam szétbontható egy egynapos Discover Diving élményprogramra, vagy a háromnapos Recreational Supervised Diver-re a tanulók teljesítményétől és igényeitől függően.

GUE Recreational Diver Level 2

A GUE Recreational Diver Level 2 tanfolyam egy "dekompressziómentes" képzés ami felkészíti a tanulókat mélyebb kedvtelési merülések végrehajtására 30 m-ig, miközben standardizált felszerélst, hatékony eljárásokat és helyes légzőgázokat használnak. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, Nitrox és Triox biztonságos használata hosszabb fenékidők érdekében, helyes emelkedési eljárások, búvármentési technikák (szárazföldön, a víz felszínén és víz alatt), baleset management, és héliumhasználat, a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére. A Rec 2-es képzés általában egy ötnapos tanfolyam. Legalább 10 merülést tartalmaz és 50 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Recreational Diver Level 3

A GUE Recreational Diver Level 3 tanfolyam egy korlátozott dekompressziós képzés ami felkészíti a tanulókat mélyebb kedvtelési merülések végrehajtására 39 m-ig, miközben standardizált felszerelést, hatékony eljárásokat és helyes légzőgázokat használnak. A tanfolyam komponensei: készségek elsajátítása és azok finomítása, dekompressziós elmélet megismerése, búvárkodáshoz releváns fizika és élettan ismerete, helyes emelkedési eljárások, Nitrox használata mint dekógáz, duplapalack konfiguráció és normoxikus hélium használata (30/30 és 21/35) a gáznarkózis, a CO2, a gázsűrűség és a "nitrogénstressz" csökkentésére, és egy dekópalack kezelése "stage" dekompressziós eljárásokhoz. A Rec 3-as képzés általában egy ötnapos tanfolyam. Legalább 8 merülést tartalmaz és 40 órányi foglalkozást, tantermi, száraz gyakorlati és vízi munkával.

GUE Cave Diver Level 1

GUE’s Cave Diver Level 1 course is designed to prepare divers for the rigors of the underwater cave environment and to establish an appreciation of its subtle dangers. Among its other outcomes: introduce divers to the principles of cave diving and the skills and knowledge required for limited penetration into underwater caves; increase environmental awareness; cultivate proficiency in dive planning; cultivate teamwork; promote an understanding of cave environments; teach stress management, navigation, conservation, standard and emergency procedures, and cave diving techniques; and instill an appreciation of the hazards of cave diving. The course is normally conducted over six days. It requires a minimum of twelve dives (including ten cave dives that are conducted in at least three different caves) and at least forty hours of instruction, encompassing classroom lectures, land drills, and in-water work.

Névtelen.jpg
Névtelen.jpg