A Global Underwater Explorers-ről

A Global Underwater Explorers egy olyan közös törekvésből jött létre ami a víz alatti világ biztonságos felfedezésére és védelmére koncentrál, miközben a búvárképzések és kutatások minőségét is javítani próbálja. Az alapítók eredeti terveikkel megegyezően a GUE képviseli és támogatja a:

  • Biztonságos, szakképzett és jól informált búvárok képzését

  • Vízi kutatások fejlesztését

  • Világszerte felfedező projektek létrehozását

  • Vízi világ egységességének védelmét

  • Nyilvánosság tájékoztatását a széleskörű forrásokból

A GUE megpróbálja azt a köteléket újraértelmezni ami az átlagos víz iránt érdeklődőket és a kutatókat, felfedezőket és környezetvédőket összeköti, oly módon, hogy közben a víz alatti világunk ne sérüljön, de mégis mindeki számára biztonságosan elérhető legyen. 

Mára a GUE világvezető lett a búvároktatások minőségét illetően. Az egyik fő meghatározó ok a GUE alapításakor az volt, hogy a legmagasabb szintű búvárképzési programokat nyújtsa, hogy képzett, versenyképes és biztonságos búvárokat teremtsen, akik természetesen élvezik is amit csinálnak! A magas színvonalú tudás növeli a búvárok biztonságát, csökkenti a vízben okozott károkat és kiszélesíti a lehetőségeket kutatói és környezetvédelmi munkák felé, különböző környezetekben.

Vezetőink és tagjaink olyan magasszintű búvártapasztalattal rendelkeznek ami lehetővé teszi számukra olyan mélységek és helyszínek biztonságos elérését, ami mások számára lehetetlen. Ez azt is jelenti, hogy fontos támogatást tudunk jelenti világszerte bármilyen kutatómunkához, illetve saját projekteink létrhozása sem jelent problémát. Ma, a felfedező és környezetvédő munkáink nagy része a Project Baseline erőfeszítései alá tartoznak. A Project Baseline összefoglaló célja az, hogy résztvevői világszerte bárhol felméréseket és információ feljegyzéseket végezhetnek a helyi vízi környezet változásairól fényképpel, videófelvétellel, adatokkal, ami irányvonalként szolgál majd a jövőben. 

A célunk egy olyan képzett, hatékony globális közösség kialakítása, aminek tagjai motiváltak és elhatározottak a víz alatti világunk védelmében és felfedezésében. Ha felkeltettük érdeklődéseteket és számotokra is fontos egy ilyen szintű képzés, környezetvédelem és felfedezés is egyben, akkor a legjobb helyen jártok és ne habozzatok a közösségünk tagjává válni. Akárhogyan is döntötök, bátran nézzetek körbe a GUE hivatalos honlapján, hogy milyen módon tudnátok részesei lenni ennek az útnak.